12 locuri minunate de vizitat in Canada

Am fost rugata de multe ori sa scriu despre locurile frumoase din Canada. Acum, ca celor care au cetatenie romana li s-a ridicat viza pentru tara frunzei de artar, e mai mare dorinta de a trece oceanul. Voi scrie despre locurile minunate pe care le-am vizitat, ca sa fiu mai credibila. Nu fac copy paste de nicaieri. Sunt sigura ca sunt si alte destinatii care abia asteapta sa fie vizitate. In aceasta postare voi scrie despre 12 destinatii de vacanta. Daca trageti o fuga pentru vreo doua saptamani in Canada poate le vedeti pe toate.Ā  Este o postare cam lunga, dar nu am avut cand sa o scurtez…:) Hai sa pornim la drum!

1. Niagara (Niagara on the Lake)

Niagara este bineinteles una dintre cele 7 minuni ale lumii. Oraselul este vizitat anual de milioane de oameni. Aici ai tot timpul ce sa vezi. Poti sa mergi in orice anotimp. Vara e cel mai minunat insa. Orasul e pregatit sa iti ofere cele mai tari amintiri. Iti recomand sa iti rezervi 2 zile cel putin. Daca ai copii, poti sa petreci acolo si 3 zile. Orasul care nu doarme niciodata, are un parc de distractii (Clifton Hill) care are si un imens carusel (SkyWheel), cazino, restaurante pentru toate natiunile lumii si bineinteles, cireasa de pe tort: cascada Niagara. In parcul de distractii Ā«pierziĀ» cel mai mult timp deoarece sunt activitati la care nu vrei sa renunti. Aceasta sunt incluse in pachetul pe care il cumperi. Nu conteaza ce varsta ai! Daca mai ai puteri, spre seara, ori noaptea poti sa cobori 2-3 kilometri de la parcul de distractii si sa vezi cascada Niagara, care este o feerie nocturna. Dar pentru ca dupa parcul de distractii pe mine nu ma mai tin picioarele, ma duc sa vad cascada a doua zi/noapte. Dar cu siguranta in noptile petrecute aici dormi cam 4-5 ore. Pozele de mai jos sunt din anul trecut, cand eram mai tanara si cu ceva kilograme in plus.

This slideshow requires JavaScript.

2. O mie de insule ( 1000 islands)

Aceasta atractie turistica se afla pe raul St. Lawrence ce include peste 1800 de insulite care sunt la hotarul dintre Canada si SUA. Iti trebuie cam 5-6 ore aici. E bine sa iti programezi vizita vara pentru ca o sa urci la bordul unei corabioare si sa pleci intr-o mica aventura unde o sa vezi o zona veche de 150 de ani cu multa incarcatura istorica. Biletele pot fi procurate online. Mancarea si bautura este oferita de catre Ā operatorul care se ocupa de cruise contra cost bineinteles. Deci fii gata pentru o incursiune istorica. Aici o sa vezi cum se adaposteau soldatii pe timpul razboiului, ce strategii de aparare se foloseau, etc.

3. Acvarium in Toronto

Iti trebuie aproximativ doua-trei ore aici sa casci gura si sa vezi mai multe specii de pesti. Eu am rezervat biletele online ca sa nu mai stau la coada de la ghiseu. Recunosc ca e un loc atractiv pe care l-as mai vizita inca o data. Bazinul care are peste 5 tone de apa adaposteste peste 20 de mii de specii marine. Iti recomand sa iei metroul daca vrei sa mergi acolo deoarece institutia nu ofera locuri de parcare. Deci trebuie sa iti gasesti tu unul cu plata pe aproape. Daca decizi sa mergi cu metroul, impusti doi iepuri deodataĀ : Acvarium si CN Tower.

This slideshow requires JavaScript.

4. CN Tower in Toronto

Este inca o minune a lumii. Cel putin asa considera canadienii. Daca iti place inaltimea si esti amator de senzatii tari sau vrei sa fii la peste 550 de metri aici e de tine. De la inaltime, poti admira orasul si lacul Ontario din apropiere. Sus, mai poti lua masa la un restaurant.Ā  Preturile sunt cam piparate, dar pentru ca e prima data in viata, spunem ca se merita. In turn, organizatorii iti propun tot felul de activitati, pachete atractionale, fotografii de grip, etc. Tu alegele pe acelea pentru buzunarul tau. Pentru vizita la CN Tower aiĀ  nevoie de 3-4 ore. Biletele le cumperi si online ca sa eviti cozile si sa salvezi din timp.

This slideshow requires JavaScript.

5. Toronto Island Park

Daca tot esti in Toronto, poti sa mai vezi si alte lucruri frumoase: Muzeul de Istorie, Casa Loma, ori poti sa tragi un raid cu elicopterul, daca iti permite buzunarul. Vara, poti petrece cateva ore minunate la Toronto Island Park. O atractie extraordinara si magica pentru mine. O insula pe lacul Ontario spre care te deplasezi cu vaporul. Daca ai pici, aici e de ei! Este o zona cu preturi accesibile. Poti sa organizezi si un picnic cu prietenii dupa ce ai cutreierat insula si te-ai obosit. Eu le-am incercat pe toate. Si cu lebada pe ape, carusel, devorat de hot dog si cartofi pai, etc. In vacanta nu se abtine de la nimicšŸ˜‚.

This slideshow requires JavaScript.

6. Montreal/Quebec

Aceasta este partea Canadei unde poti sa o dai cu Franceza fara probleme. Chiar va rog – S’il vous plais! Se barfeste ca nu le place cand vorbesti cu ei in Engleza, dar eu nu am avut nici o problema. Le vorbesc pe ambele. Deci am vorbit cum mi s-a cerut. Poti sa comunici si prin semne daca nu vorbesti nici una dintre limbile oficiale. Vorba ceea: “bani sa ai!”. Ei bine, pentru Montreal iti trebuie cam 2-3 zile sa vezi tot ce e frumos. Eu mi-am intocmit o lista cu ce as vrea sa vad. Dar au fost si lucruri care au ramas pe dinafara pentru ca 3 zile nu au fost destule ca sa vad tot. Dupa ce am plecat, am avut senzatia ca a fost totul prea in graba. Nu am reusit sa vad multe obiective din lista mea. Probabil au fost prea multe. Ori dormeam prea mult dupa o zi de cutreierat orasulšŸ˜. DataĀ viitoare, cred ca as mai pierde ceva vreme sa vad Old Montreal la bordul unei trasuri, Biodome, Catedrala Notre Damme Basilica, Stadiounul unde Nadia Comaneci a luat primul 10 din istoria gimnasticii. Am facut o poza cu ea acolo la arena sportiva, unde au avut loc Jocurile Olimpice de vara in 1976. Tototodata, as trage o fuga pana in Quebec, un oras plin de istorie si cica cu architectura europeana sa vad ce minunatii se ascund acolo. In final, nu mentionez nimic despre bugetul pe care trebuie sa il ai. Totul depinde de ce ai chef sa faci in fiecare zi, la ce hotel stai,Ā  ce mananci, atractiile vizitate, etc.

This slideshow requires JavaScript.

7. Marineland

Este un parc de distractii care a fost deschis mai bine de 50 de ani in urma. Aici gasim si o impresionanta Ā zona zoo. Este aproape de Niagara. Deci daca ai Niagara pe lista, treci si pe aici. Parcul ofera distractie pentru toate varstele. Copii vor fi incantati. Vestea buna este ca poti sa vii cu mancarea de acasa si sa ai parte de un picnic grozav aici. Daca iti cumperi biletele online, imi vei spune Ā«Ā multumescĀ Ā». Cred ca iti trebuie si aici vreo 4-5 ore, daca vrei sa vezi cam toata zona. Dar poti sa petreci si o zi intreaga. Sigur ai ce face fara sa te plictisesti. Seara o cazi mort de oboseala, garantat!

This slideshow requires JavaScript.

8. Wonderland

Am fost aici de cateva ori, dar parca nu am vizitat zona niciodata. Mereu descoperi ceva nou in acest parc de distractii. Administratia incearca din rasputeri sa investeasca si sa ofere ceva nou an de an vizitatorilor. Fii pregatit sa fii verificat la intrare. Fara mancare sau bauturi inautru. E bine ca se pune accent pe securitate. Sfat bun: cumpara-ti bilet online ca sa nu pierzi timpul in soare la coada de la intrare. Data trecuta mi-a fost lene sa le iau online si a trebui sa pierd o ora la intrare. Stai cu ochii pe cei mici daca mergi cu ei caci este totul ca un furnicar. Ai totul la pachet aici: parc acvatic, carusele, mancare. Fii pregatit pentru senzatii tari la inaltime si cu viteza. O zi aici zboara ca o ora!šŸ˜Š

This slideshow requires JavaScript.

9. Wet and Wild Toronto

Aceasta atractiune a fost deschisa recent si se afla la cativa kilometri de aeroportul din Toronto. Vara trecuta, cand am petrecut o zi acolo, am avut senzatia ca sunt in Cuba sau Mexic intr-un parc acvatic de distractii. Acesta este deschis din Iunie si atrage mii de vizitatori pana in Septembrie. Toata ziua nu faci decat sa te balacesti, sa te bronzezi si sa mananci (numai de la ei). Din fericire, la intrare toti sunt verificati la piele, si nu poti intra cu mancare, bauturi ori obiecte care pot rani pe altii, etc. Deci iar securitatea e la nivel! Poti plati pentru bilete si parcare online ca sa mai salvezi din timp. Vara asta trebuie sa mai merg inca o data!

This slideshow requires JavaScript.

10. Toronto Zoo

Acorda-ti cel putin o zi sa vezi totul aici. Eu am fost de doua ori. O zi nu a fost destul. Cand intri pe teritoriul Gradinii Zoologice, pierzi firul si ai senzatia ca ai vizitat toate continentele lumii. Vezi tot felul de animale, pasari, locuri pitoresti. Este cartea de geografie in realitate. E bine sa pornesti de dimineata. Fii pregatit sa mergi mult pe jos. Deci seara o sa fii super obosit, dar cu amintiri frumoase. Nu pot sa sa iti garantez ca vezi totul intr-o zišŸ˜£. Deci pune mana pe harta, si vezi mai intai ce vrei sa admiri din prima zi.

This slideshow requires JavaScript.

11. Ottawa

Iti trebuie aproximativ o zi sa vezi ceva interesant din istoria Canadei. Ottawa este capitala Canadei si Guvernul federal isi are edificiile centrale aici. Este un oras mic pe care poti sa il traversezi repede fara sa te ratacesti. Este totul bine organizat. Parlamentul ascunde multa istorie din secolul 19. Cladirea este asemenea unui palat pe care l-ai vazut in filme. Impresionanta este biblioteca, pe care eu am comparat-o cu cea din filmul animat Ā«Ā Beauty and the BeastĀ»:). Ai voie sa faci cateva poze inauntru, dar eu le-am pierdut pe undeva…šŸ¤”. Eu am vizitatĀ orasul in luna mai acu 6 ani. De obicei, la mijlocul lunii mai aici se desfasoara festivalul lalelelor. Acestea sunt peste tot si sunt practic cartea de vizita a orasului.

This slideshow requires JavaScript.

12. African Lion Safari Park

Este o atractie turistica de neuitat pentru copii. Aici pot sa vada in realitate multe dintre animalele despre care au invatat la scoala. De notat ca pe teritoriul parcului se circula cu masina (cu geamurile trase recomandat!). Zic asta pentru de multe Ori unele animale se apropie sa zica “hello”. De asemenea, administratia parcului organizeaza un tur pentru doritori. Poti sa iti rezervi cel putin 4 ore pentru aceasta aventura printre animale. Daca ai noroc si de soare, poti sa te balacesti la mini parcul de apa pe care acestia l-au amenajat. Daca intri cu cei mici acolo, nu mai iesi pana la apusul soarelui. Din experienta scriu :).

This slideshow requires JavaScript.

3 thoughts on “12 locuri minunate de vizitat in Canada

Leave a comment