Lupul parul isi schimba, da naravul ba. Despre bradul natural si cel artificial…

brad 3Lupul parul isi schimba, da naravul ba. Nici in acest an nu am renuntat la ideea de a avea brad natural de sarbatori. Mai mult decat atat, a fost nevoie de interventia ferestraului pentru a incerca sa il bag in casa deoarece nu am fost ok cu socoteala la magazin:). Apoi mai taie iar ca sa ii pun pe crestet si o stea. Mari batai de cap mi-a mai dat.😂 Pentru la anul, la 10 ani de la emigrare o sa ma gandesc la unul din plastic. Am timp berechet sa inteleg de ce trebuie si sa imi schimb macazul.
Maca (trad in romana: bunica) impodobea an de an un brad alb minuscul din plastic. Nu am intrebat-o niciodata de ce. Posibil ca si eu peste ceva ani tot asa voi face…. De cealalta parte, tata ne bucura cu in brad natural pe care il impodobeam cu tot felul de jucarii confectionate manual. Poate nu fiecare a facut asta, dar bradul nostru avea hand made decoratii:). Ghirlandele erau din hartie multicolora, ca niste inele de ceapa facute cu o maiestrie deosebita. Bolurile erau facute din ambalajul auriu sau argintiu al bomboanelor pe care le adunam ca pe un teanc de bancnote luni bune la rand. In mijloc bagam o nuca ca sa arate a jucarie adevarata. Peste ani, au aparut si bolurile de sticla falsa ori plastic, apoi beteala aia pufoasa si mai tarziu ghirlanda cu lumini. brad2.jpg

Tineam bradul in tinda (trad in romana: coridor ori camera racoroasa de la iesirea din casa). Deoarece era frig in acea camera ca in frigider nu trebuia sa stam cu matura in mana ca sa adunam acele bradului in fiecare seara. Ma gandesc ca acesta este unul din motive pentru care multi prefera unul artificial ca nu costa o avere sa iti iei un brad natural.

In ziua cand trebuia sa cumpar bradul anul acesta, fiica mea mi-a dat in obraz cand eram gata sa platesc. Ca cica nu sunt “environment friendly” (trad: neprietenoasa cu mediul), ca pun brad natural si distrug natura. Mi-am iesit un pic din pepeni. Ba sunt! La lucru de mai bine de 5 ani facem totul online si nu prea suntem prieteni cu hartia si printerul. “Lasa-ma macar brad sa imi cumpar”! Te rog! 🤔 Las ca o sa fiu prietenoasa cu natura din 2020:). Promit sa ma gandesc. Si am primit “approval” (trad: autorizatie) sa fac aceasta “greseala” si anul acesta.

Nota: Postarile de pe lylyspencil blog contin doar parerea autorului care ar putea sa nu coincida cu cea a cititorului.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s