“Nu mai face femeie draga atata mancare de sarbatori!”

adult beverage breakfast celebration

Saptamana asta mananc “leftovers”, vorba canadienilor de la mine din birou. Adica ce a mai ramas prin frigider pregatit pentru noaptea dintre ani. Socul dupa ce te dai jos de pe cantar e si el la nivel cu kilele pe care le-ai pus dupa 24 decembrie.
Pentru 2019 mi-am fixat o rezolutie nescrisa. Ajunge! “Nu mai face femeie draga atata mancare de sarbatori!” De parca am uitat ce se intampla….Te sufoci mancand 3-4 zile salata boeuf, suba, racituri, sarmale, etc. Iar cand ajungi ca nu le mai poti vedea in ochi, dar si nici digera, le arati cu degetul galeata de gunoi. Nu am vreun Grivei la poarta sa ma ajute, dar nici un purcelus in curte sa puna umarul. Suntem pe cont propriu. Ori mananci cat te tine cureaua, ori le arunci cu inima franta.

Ce e mult strica, vorba proverbului! Deci hai sa ne gandim de ce a fost spus acest proverb si sa patrundem in esenta sa. 🤔

Nu ar fi rau sa gatim o salata delicioasa de legume, ceva la cuptoras (carnita daca vrem!) un desert (care poate sa fie si din fructe) si las sa vina petrecerea sanatoasa. Pun pariu ca in 2020 “te copie” toate prietenele tale care stau si se chinuie la bucatarie inainte de Craciun si Anul Nou vreo 3 zile, la fel la tine. Eu mi-am invatat lectia:). Faci economie de bani si de timp si intre noi fie vorba nu mai stai cu nasul in pahar cand vin musafirii. Nu mai esti foarte obosita dupa ce ai stat 7 ore la bucatarie si nu ai avut timp sa iti intinzi picioarele la un film bun cu familia.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s